SRPSKI POKRET OBNOVE U ZRENJANINU PROSLAVIO VIDOVDAN

Pouke kosovskog epa za buduće generacije
Srpski pokret obnove je izabrao Vidovdan za slavu stranke s obzirom da je osnovna parola kosovskog epa pobeda i slava života. Iz kosovskog epa i mučeničke smrti kosovskih junaka ova generacija treba da izvuče pouku da nekada i vojnički poraz može biti u budućnosti pobeda i obnova nacije.
Ovim rečima se obratio domaćinima i gostima Srpskog pokreta obnove u Zrenjaninu na proslavi Vidovdana, u utorak, 28. juna potpredsednik Srpskog pokreta obnove u Srbiji Mirko Čikiriz.
On je rekao da je upravo zato SPO u koaliciji sa SNS koja drži, kao i SPO do svega najboljeg u našoj tradiciji i istoriji, istovremeno iz toga izvlačeći najbolje pouke.
Kum ovogodišnje slave je bio Darko Đokić, sa suprugom Danijelom, a kumstvo za za sledeću je primio Petar Rajlić sa suprugom Slađanom.
Slavski obred je služio protojerej Slobodan Čestić.
Slavi su prisustvovali gradonačelnik zrenjanina Čedomir Janjić, narodni poslanik Narodne Skupštine Republike Srbije Mirko Krlić, šef gradonačelnikovog kabineta Dragan Ćapin, kao i predstavnici političkog života grada.
Gostima se obratio predsednik Gradskog odbora SPO Ljubomir Stanisavljev koji je posebno istakao zadovoljstvo što su na slavi predstavnici svih stranaka.
B.J.