Stanisavljev, iz sporta u kulturu?

Piše: Dalibor Bubnjević
Ko će biti zamenik gradonačelnika, a ko će činiti sastav novog Gradskog veća, po svemu sudeći, znaćemo tek krajem meseca! I dalje je neizvesno koga će naprednjaci podvući pod svoje političke skute. Za sada su jedino sigurni njihovi predizborni koalicioni partneri.
Po svemu sudeći, Slavko Šućurović (Partija ujedinjenih penzionera Srbije) ponovo bi mogao biti zamenik predsednika Skupštine grada. Taj kadrovski potez nikoga ne bi iznenadio, budući da je Šućurović i tokom protekle četiri godine imao zapaženu ulogu u gradskom parlamentu. Reč je o odmerenom i iskusnom privredniku.
Socijaldemokratska partija Srbije računa na mesto u Gradskom veću. Takođe, Ljajićevi sledbenici se nadaju da će im SNS poveriti upravljanje jednim javnim preduzećem ili ustanovom. Nikoga ne bi iznenadilo da se navedeni posao poveri Tanji Dulović, budući da je postigla zapažene rezultate kao načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga.
Srpski pokret obnove očekuje deo postizbornog kolača! Prvobitni plan je bio da Ljubomir Stanisavljev zauzme mesto Zlatane Ankić u Gradskom veću (resor sporta). Na taj zaključak mnoge su navodile njegove fotografije na fejsbuk profilu koje neodoljivo podsećaju na scene iz serijala Roki. Zanimljivo je da Stanisavljev nije zadovoljan ovim predlogom i da bi sebe radije video na čelu neke institucije kulture.