Stanisavljev, zbog Vuka, podnosi ostavku?

Piše:  Dalibor Bubnjević

Članstvo Srpske napredne stranke nezadovoljno je istupima u javnosti lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića. Smatraju da se njihov politički partner ponaša na neadekvatan način i da time narušava jedinstvo vladajuće koalicije. Kap koja je prelila čašu žuči je Draškovićeva ocena da je odluka o zabrani putovanja naših zvaničnika u Francusku „potez u korist naše štete“.
(Ne)promišljene izjave prvog čoveka SPO-a mogle bi da imaju političke posledice i po našu sredinu. Nezvanično se može čuti da je Ljubomir Stanisavljev spreman da podnese ostavku na mesto zamenika pokrajinskog sekretara za sport i omladinu kako bi na taj način dokazao lojalnost matičnoj stranci. Njegova odlučnost nailazi na divljenje mnogih!
S druge strane, možda ga naprednjačko-socijalistička većina preduhitri i smeni na jednoj od narednih sednica Vlade Vojvodine. Javna je tajna da mnogi u Banovini nisu zadovoljni radom Stanisavljeva, budući da vreme u Novom Sadu ne koristi na konstruktivan način, već isključivo u cilju lične promocije.
Znajući izuzetnu principijelnost i stručnost Ljubomira Stanisavljeva, ne bi trebalo da nas čudi mogućnost ostavke. Malo je ljudi, poput njega, koji nisu spremni ideale da kompromituju politikantskim i/ili interesima multinacionalnih kompanija.