Stankov dovodi Komoru u red!

Piše: Dalibor Bubnjević

Nakon višedecenijskog tavorenja, revolucija je zapljusnula ovdašnju Regionalnu privrednu komoru! Kao grom iz vedra neba, početkom nedelje, protutnjala je vest da je imenovan novi direktor. U pitanju je Predrag Stankov, prvi čovek kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Zrenjanina. Reč je o relativno mladom čoveku sa pozamašnim iskustvom kako u državnoj administraciji, tako i u evropskim projektima.
Mnogi sugrađani pamte Stankova kao zamenika Gorana Kneževića, tadašnjeg gradonačelnika. Tokom svog mandata (po)kazao je inicijativu i realizovao brojne aktivnosti u cilju kreiranja povoljnog poslovnog okruženja. Bio je deo tima koji je Zrenjaninu doneo titulu „opština budućnosti“.
Predragu Stankovu neće biti ni malo lako u Regionalnoj privrednoj komori. Očekuje ga okoštala organizaciona struktura koju su stvorili istrošeni kadrovi posrnule privrede. Na njega će uticaj pokušati da izvrše i kvazi eksperti kako bi našli uhlebljenje za sebe i sebi najmilije, budući da su im mnoga vrata danas zatvorena zbog pokušaja okorišćavanja kod inostranih donatora u vidu naplate otpremnina.
Povrh svega, očekivanje je da će se Predrag Stankov snaći na novoj poziciji i da će uspeti da unese sveže ideje u posrnuli komorski sistem. Na njemu je da primeni istu formulu koju je koristio kada je pre deset godina bio zamenik „gradonačelnika sa vizijom“.