Stanulov, častan čovek velikog srca!

Piše: Dalibor Bubnjević

Milorada Stanulova mnogi (pre)poznaju kao osvajača olimpijskih medalja. U mapama uma Zrenjaninaca, on je tik uz ostale velikane koji su trijumfovali na sportskim borilištima. Za razliku od većine, Stanulov je naš sugrađanin čitav život. Dakle, skromno je proveo sportski i radni vek u gradu na Begeju. Krajnje nenametljivo.
U njegov izuzetan karakter imao sam priliku i lično da se uverim. To zadovoljstvo mi je pružio Milorad Miša Ivković, nekadšnji predsednik Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje. Neretko je Miša pozivao Stanovula na skupove koje je priređivala organizacija na čijem je čelu. Tada sam pomislio: šteta što mnogi neće saznati koliko je dobar ovaj čovek!
Nakon više od decenije, sve moje sumnje je rasterala Stojanka Lekić! To je uspela tako što je priredila dokumentarni film u kome je prikazala Milorada Stanulova onakvim kakav on zaista jeste. Projekcija je bila naročito dirljiva. Velika sala Kulturnog centra bila je puna. Nisam iznenađen uspehom filma, budući da je gospođa Lekić dugogodišnja saradnica Sportskog saveza.
Gradonačelnik Simo Salapura je izuzetno lepo govorio o dostignućima i osobinama koje krase našeg sportskog velikana, a potom mu je poklonio sliku. Prvi čovek „Evropskog grada sporta 2021“ demonstrirao je novu politiku Grada, promenu vizure gledanja na srce Banata…