Starčević Toplanu zamenio Ministarstvom privrede

Piše: Dalibor Bubnjević

Vlada Republike Srbije, na sednici održanoj 27. jula 2017. godine, donela je rešenje o postavljenju Aleksandra Starčevića za vršioca dužnosti pomoćnika ministra privrede – Sektor za kvalitet i bezbednost proizvoda. Starčević će zapravo biti jedan od najbližih saradnika ministra, inače našeg sugrađanina. Očito je Goran Knežević odlučio da promeni praksu ovdašnjih političara koji, čim pređu tiski most ili raskrsnicu kod Perleza, zaboravljaju zavičaj. Vredno pomena je to što i dalje živi u Zrenjaninu, a sa sobom je u Beograd poveo još nekoliko proverenih kadrova.

Aleksandar Starčević je od 2012. godine direktor JKP „Gradska toplana”. Za razliku od mnogih ovdašnjih rukovodilaca u javnom sektoru, u životu ga nije preporučivala partijska knjižica, već lične reference. Diplomirao i magistrirao je na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin”. Poseduje licence odgovornog projektanta i izvođača radova termotehnike, termoenergetike, procesne i gasne tehnike. Autor je brojnih naučnih i stručnih radova.
Ovih dana iz Beograda je stiglo još jedno kvalitetno kadrovsko rešenje! Za v.d. načelnika Školske uprave imenovan je Staniša Banjanin koji je uspešno obavljao navedenu funkciju dugi niz godina!