START PRIPREMA RK PROLETER: Sedam novajlija, cilj Evropa

Rukometaši Proletera 1. avgusta započeli su pripreme za predstojeću sezonu u Super ligi  koja bi po planu Rukometnog saveza Srbije trebala da startuje 15. septembra.

Trener Ljubomir Obradović je na prvom treningu imao 7 novih igrača, a to su: Dušan Mirić (Kikinda Grindeks), Milan Lisica (Kikinda Grindeks), Dušan Šipka (Trst Italija), Milan Rašić (Metaloplastika), Luka Radović (Vojvodina), Miloš Knežević (Sloga Doboj) i Ognjen Karlaš (TSK Temerin). Od „starosedelaca“ u na prvom treningu bili su Momir Rnić, Marko Šaru, Aleksa Gaćinović, Saša Terzić, Marko Gaćinović, Nenad Todorov, Filip Terzić, Nebojša Kanižaj, Bojan Paun i Matija Bjelica. Do ovog trenutka klub je napustio samo Igor Čagalj (Metaloplastika). Na prvom treningu nije bilo Stanka, Slobodana i Žarka Dimitrića, golmana Miloša Kovačevića i Veska Barjaktarovića. Gorjan Spahić je prestao sa aktivnim igranjem, ali, kako saznajemo, biće u stručnom štabu.

Na prvom treningu bili su i predstavnici klupske uprave Milan Grubanov i Siniša Vukić, Srđan Veljković i predsednik kluba Dragan Božjak, koji je i pozdravio igrače pred prvi trening, a najavio je i visoke ambicije – plasman u plej-of Super lige u pokušaju napada na Seha ligu.

Do početka prvenstva Zrenjaninci će učestvovati na međunarodnom turniru u Varaždinu (30. avgusta) i na tradicionalnom turniru Slobodan Čile Mišković u Crvenki 6. septembra.

Opširnije u štampanom izdanju

D. Petrović