ŠTA JE NAJVIŠE MUČILO STANOVNIKE MESNE ZAJEDNICE „VELJKO VLAHOVIĆ”

Predstoje radovi na mreži vodovoda i kanalizaciji

Najčešći zajednički problemi stanovnika u gradu su infrastrukturne prirode. Mesne zajednice prijavljivale su postojanje brojnih rupa u mnogim gradskim naseljima ili pak ruinirane trotoare, neasfaltirane puteve ili sporne raskrsnice na kojima je loš pregled protoka saobraćaja.
Komunalni problemi su veoma opterećujući za stanovnike Zrenjanina, navodi se u izveštaju gradskih mesnih zajednica za prošlu godinu koji je podneo Živko Gavrilović, šef odseka u Gradskoj upravi.
U Mesnoj zajednici „Veljko Vlahović” tokom 2018. godine završeni su mnogi poslovi koji su bili planirani, a iz gradskog budžeta za njih je izdvojeno 2.929.467 dinara.
– Saniran je kolovoz u ulici Dr Đorđa Joanovića i Bogdana Teodosina, kao i udarne rupe u blizini „Maksi” marketa. Postavljeno je sedam novih klupa i kanti za smeće, a već postojeće klupe su ofarbane, kao i javna česma. U jesenjoj sadnji zasađeno je 100 sadnica – navodi se u izveštaju Mesne zajednice „Veljko Vlahović”.
Poslovi koji nisu završeni zbog nedostatka projektne dokumentacije tokom prošle godine su sanacija Stražilovske ulice, Mošorinske od Stražilovske pa do ugla Tihomira Ostojića. Potrebna je i sanacija kišne kanalizacije, trotoara i kolovoza u ulici Koste Racina, kao i proširenje kolovoza u ulici Bogdana Teodosina. Takođe, u planu je popravka kolovoza u ulici Zdravka Čelara, kao i rekonstrukcija bioskopske sale u ovom naselju.
U tekućoj godini rukovodstvo MZ „Veljko Vlahović” planira da dovrši sve infrastrukturne projekte iz prošle godine, koji nisu urađeni zbog nedostatka dokumentacije. Naravno tu ima i novih projekata kao što su postavljanje ležećih policajaca u ulicama Žabaljskoj, Mladena Stojanovića, kao i na uglu Žabaljske i Blagoja Parovića.
– U planu je popravka i farbanje svih dečjih igrališta na teritoriji Mesne zajednice. Planira se i izgradnja sportske sale u naselju Junaka Milana Tepića. Takođe, predviđeni su i radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, i to u naselju Aradački drum. Surdučka 3. red, Povrtarska i Baštenska treba da se priključe na fekalnu kanalizaciju – navodi se u izveštaju.
U MZ „Veljko Vlahović” i 2019. su planirani projekti ozelenjivanja. Jedan takav je izgradnja parkovske površine na uglu bulevara Veljka Vlahovića i Bogdana Teodosina do „Aviv” parka.

Ž. M.