STARTUJE PROJEKAT IZGRADNjE PREČISTAČA OTPADNIH VODA – PRVI RADNI SASTANAK U GRADSKOJ KUĆI

„Metito” u Zrenjaninu – dokumentacija za građevinsku dozvolu

Čelnici Grada Zrenjanina, gradonačelnik Simo Salapura i njegov zamenik Saša Santovac, kao i stručnjaci više gradskih odeljenja i službi, održali su prvi radni sastanak sa predstavnicima kompanije „Metito” – investitorom i projektantom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda grada Zrenjanina, čime je počela tehnička realizacija tog projekta od strateškog značaja za grad.
Sa strane investitora prisustvovali su predstavnici kompanije „Metito” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (kancelarije u Beogradu), kao i predstavnici preduzeća „Ehting” iz Beograda, kojoj je poveren posao projektovanja budućeg postrojenja do dobijanja građevinske dozvole. Zrenjaninska Gradska uprava je, za potrebe praćenja ugovornih obaveza i realizacije projekta, formirala komisiju u kojoj su predstavnici svih relevantnih službi, objavljeno je na sajtu Grada Zrenjanina. Prezentovana je i informacija da se projekat trenutno nalazi u fazi pripreme neophodne dokumentacije, u cilju ishodovanja građevinske dozvole.
Ugovor za izgradnju i upravljanje prečistačem otpadnih voda, vredan oko 30 miliona evra, između Grada Zrenjanina i kompanije „Metito” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), potpisan je početkom novembra prošle godine, u prisustvu potpredsednika Vlade Srbije i ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića.

L. Z.