STIGAO TREĆI RUSKI VOZ: Klimatizovani vagoni

Savremeni ruski voz, treći od pet koliko će ih biti predato ove godine, stigao je danas na železničku stanicu u Zrenjaninu. Ima pet vagona, a svaki ima motor snage 300 kilovata, klimatizovan je i ima ozvučenje.
Danas prispeli voz biće, za sada, u rezervi.
– Još februara u Zrenjanin su stigla dva ovakva voza, sada je tu i treći, a do kraja godine očekujemo još dva. Već u petak sledi sastanak posvećen izgradnji depoa za servisiranje vozova u krugu železničke stranice Zrenjanin – izjavio je Dušan Šijan, načelnik Srednjobanatskog okruga.
– Izuzetno sam srećan što se, i na ovaj način, uključujemo u evropski sistem železničkog saobraćaja, tim pre što su mi i ded i otac radili na železnici u Lici u Banatu – komentariše Mirko Krlić, narodni poslanik.
Zanimljivo je da je u konstruisanju voza i njegovom prilagođavanju uslovima naših pruga učestvovao diplomirani inženjer mašinstva Mile Manojlović, savetnik u kabinetu generalnog direktora Železnica Srbije, koji je najveći deo profesionalne karijere proveo u Zrenjaninu.
M. S-n.

_MG_4732_resize _MG_4753_resize _MG_4764_resize _MG_4801_resize _MG_4809_resize _MG_4887_resize _MG_4944_resize _MG_5003_resize