ZAJEDNICI ZAJEDNO: Produžen rok za priajvu projekata

Kompanija NIS je zbog velikog interesovanja javnosti produžila rok za prijavu projekata u okviru konkursa „Zajednici zajedno“ do 21. juna.

Sve zainteresovane neprofitne organizacije i institucije iz 11 gradova i opština u Srbiji u kojima NIS posluje (Beograd, Novi Sad, Čačak, Niš, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Kanjiža, Srbobran, Žitište i Novi Bečej) mogu da konkurišu sa projektima iz oblasti kulture, nauke, sporta, zaštite životne sredine i pomoći socijalno ugroženim grupama. Odluka o produženju roka doneta je kako bi svim zainteresovanim bilo omogućeno da prijave svoje projekte.

O izboru projekata koji će biti podržani odlučivaće komisija u kojoj su predstavnici NIS-a i lokalnih samouprava, kao i ugledne ličnosti iz lokalnih zajednica. NIS za podršku lokalnim zajednicama će i ove godine izdvojiti više od 110 miliona dinara.

Osam godina Naftna industrija Srbije pomaže gradove i opštine u Srbiji kroz program „Zajednici zajedno“ i na taj način učvršćuje partnerske odnose sa lokalnim samoupravama u kojima posluje. Do sada je podržano gotovo 760 projekata, a u razvoj lokalnih zajednica uloženo 800 miliona dinara.

Svi uslovi i propozicije javnog konkursa Zajednici zajedno“ mogu se naći na sajtuwww.zajednicizajedno.nis.eu .
S. K.