Stipendisti grada potpisali ugovore

Grad Zrenjanin izdvojio je devet miliona dinara za stipendiranje najboljih srednjoškolaca i studenata. Ove školske godine, podršku u sticanju znanja dobila su 24 srednjoškolca, 28 studenata i tri studenta sa invaliditetom. Za učenike, stipendije koji će se isplaćivati devet meseci, iznose mesečno 5.400 dinara, dok je za studente opredeljeno 8.600 dinara.

U baroknoj sali gradske kuće, danas su najbolji đaci i studenti potpisali ugovore o stipendiranju. Kako su istakli gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i načelnica odeljenja društvenih delatnosti Olivera Lisica, grad daje punu podršku mladima jer je to investicija u budućnost grada.

Poželevši stipendistima uspeh u daljem školovanju, Janjić je i ovom prilikom istakao da Zrenjanin treba da ima svoj univerzitet, o čemu svedoči i veliki broj učenika i studenata sa visokim ocenama tokom studiranja. On je istakao da bi voleo da se, po završeku školovanja, oni vrate u Zrenjanin i da pomognu njegovom razvoju.

Gimnazijalac Ervin Seke i studentkinje Zorana Ivanić, Tehnički fakultet “Mihajlo Pupin” i Marina Novaković, Prirodno – matematički fakultet u Novom Sadu, rekli su nam da im sama stipendija znači kao pomoć u školovanju, ali da im je značajna i podrška grada koji brine o mladima.

M.B.