Kostreš i dr Đorđev žele na čelo grada

Piše: Dalibor Bubnjević

Bojan Kostreš će biti kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnika Zrenjanina. Do navedenog zaključka se (o)lako dolazi uvidom u izbornu listu kandidata LSV za odbornike u Skupštini grada Zrenjanina. Odmah iza Kostreša je Čapo mr Dejan, ovdašnjoj javnosti poznat kao nekadašnji direktor Gradske stambene agencije i narodni poslanik u Skupštini Srbije. Potom slede vaspitačica Ildiko Bođo, predsednik Gradskog odbora LSV Predrag Perkić i pokrajinski poslanik Aleksandar Marton.

Na spisku su i Vladimir Milošev (sa zavidnim odborničkim stažom), Tibor Vaš (nekadašnji poslanik u Skupštini Vojvodine), Branislav Knežević (zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu), Dušan Jakovljev (predsednik Političkog saveta), Vladimir Tešić (bivši direktor Grdske toplane), Ankica Dostanić (PR Kulturnog centra), Biljana Jovanović (PR Direkcije), Gaja Pozojević (lekar)…
Ovih dana su izbornu listu predali i sledbenici Borisa Tadića. Predvodi je njihova kandidatkinja za gradonačelnika dr Jasmina Đorđev. Slede je Slobodan Goševski, Miodrag Timotić, Damir Petromanjanc i Judita Popović. Zanimljivo je da na spisku nije Predrag Grgić, predsednik odbora SDS-a u Zrenjaninu.
Dinamično je i u susednim opštinama. Prema istraživanju koje je sprovela „Ninamedia“, na pitanje „za koju listu biste glasali na lokalnim izborima za potencijalog predsednika opštine Nova Crnja“, čak 39,1% je odgovorilo za Peru Milankova. Danicu Stričević (SNS) bi podržalo 19,1%, a Mileta Todorova (SPS) 16,8% ispitanika.