STONOTENISERI BANATA DOBILI POBEDNIČKI PEHAR I ZLATNA ODLIČJA

Sedma kruna u kraljevskoj riznici

Zadovoljstvo je raditi u odlično organizovanom klubu, sa divnim momcima koji vredno rade. To nema niko u Srbiji, zato Banat i jeste najbolji – kaže trener Klajić

Član Upravnog odbora Stonoteniskog saveza Srbije Vladimir Šiška je, na svečanosti u hotelu „Vojvodina”, uručio pehar i medalje stonoteniserima Banata, ekipnim šampionima Srbije. Do sedme titule prvaka države došli su izabranici trenera Dragana Klajića i Žarka Zakića – Ilija Majstorović (kapiten), Marko Petkov, Đorđe Borčić i Dimitrije Levajac. Ceremoniji su prisustvovali predsednik i generalna sekretarka Stonoteniskog saveza Vojvodine Milan Stanić i Mirjana Petrović.
– Čast mi je što pehar uručujem najboljem timu u državi, čestitam im na zasluženoj tituli, pokazali su da su najbolji. Finale nije održano iz poznatih razloga. Nakon toga Crvena zvezda je pokušavala da ospori titulu Banatu, ali to nema veze sa sportom i sportskim rezultatima – istakao je Šiška.
Na proteklu sezonu osvrnuo se kapiten Ilija Majstorović (koji je učestvovao u osvajanju svih sedam titula) rekavši da je bila teška i neobična, ali da je zadovoljan ishodom.


– U poslednjem prvenstvenom kolu pobedili smo Crvenu zvezdu i pokazali da imamo bolji tim od njih. Smatram da je Upravni odbor Stonoteniskog saveza doneo pravednu odluku. Svi saigrači su bili sjajni, ali bih posebno istakao podvig Dimitrija Levajca koji je bio junak reprezentacije na kvalifikacijama za Olimpijske igre i koji nam je dao dodatnu injekciju odličnim partijama u prevenstvu. Naravno, hvala i trenerima, kao i predsedniku kluba Dmitru Majstoroviću, mom ocu, koji je tvorac svih uspeha Banata u poslednjih 12 godina – istakao je Ilija.
Šef struke Banata Dragan Klajić od ove sezone radiće sa podmlatkom kluba. On je kao trener Banata osvojio tri titule.
– Zadovoljstvo je raditi u odlično organizovanom klubu, sa divnim i vrednim momcima koji naporno rade. To nema niko u Srbiji, zato Banat i jeste najbolji u državi – naveo je Klajić.
U narednoj sezoni prvi tim Banata kao trener će voditi iskusni Marko Petkov, igrač koji je i u proteklom prvenstvu na putu do trona izvojevao brojne važne pobede za svoj tim.
– Imam pomalo i tremu zbog novog zadatka jer osećam odgovornost prema prethodnicima koji su donosili titule u Zrenjanin. Poznajem ekipu, uveren sam da mnogo vredimo i da možemo da nastavimo zlatni niz. Mislim da ćemo i sledeće sezone biti na visini zadatka, da ćemo ostvariti ono što se od nas očekuje – kazao je Petkov.
Najbolji igrač u prvenstvu, prema svim statistikama (imao je samo dva poraza) je mladi Dimitrije Levajac koji će naredne sezone nastupati za nemački Sabriken.
– U Banatu sam stasao i sazreo. Hvala saigračima i drugarima na strpljenju i razumevanju, trenerima koji su me mnogo naučili, a posebno hvala predsedniku Dmitru Majstoroviću – rekao je Levajac.
Za postignuti uspeh, u ime STK Banat, predsednik Majstorović nagradio je trenere i prvotimce sa po 1.000 evra, u dinarskoj protovvrednosti.

  • KARVALJO NAJVEĆE POJAČANjE
    U predstojećoj sezoni Banat će igrati u izmenjenom sastavu. Reprezentativac Dimitrije Levajac odlazi u Sabriken, a igrač Đorđe Borčić u novosadsku Vojvodinu. U Banat dolazi Filip Radović, crnogrski paraolimpijac koji je bio član Unire iz Uzdina, a redove šampiona pojačaće i Marko Popović iz Stenesa. Kao najveće pojačanje najavljen je Diogo Karvaljo iz Lisabona koji je 181. igrač na svetskoj rang listi i reprezentativac je Portugalije. Karvaljo će, kako je najavljeno, za Banat igrati najvažnije mečeve u narednoj sezoni i određeno vreme će i trenirati u Zrenjaninu.

 

  • EKIPA DECENIJE
    Predsednik Stonoteniskog saveza Vojvodine Milan Stanić izneo je zanimljivu ideju.
    – Predložiću Izvršnom odboru našeg saveza da u narednom periodu ustanovi nagradu „Ekipa decenije”. Mislim da je posle ovih uspeha Banata i sedme titule, kao i doprinosa popularizaciji stonog tenisa, jasno zašto to govorim – objasnio je Stanić.

Ž. Cvetić