Student nije zapalio žito, ali jeste baklju!

Piše: Dalibor Bubnjević

Zrenjanin je bio veličanstveni domaćin tokom manifestacije „Dani piva“. Raznovrsni programi, dobra organizacija i tradicionalno gostoprimstvo bili su dovoljni razlog da stotine hiljada ljudi dođe u srce Banata. Posledično, oboreni su svi dosadašnji rekordi!
Zrenjaninska filharmonija predstavlja osobenost koja našoj sredini daje atribut grada. Njen nastup tokom 31. „Dana piva“ izazvao je veliko interesovanje najšire javnosti. Slična publika je bila, doduše u mnogo većem broju, na koncertu Zdravka Čolića. Energiju monumentalnog centra grada je osetila i najveća balkanska zvezda, pa je odlučila da produži svoj boravak i prenoći u „Kaštelu“ Ečka.
Nejasno je zašto organizatori u programe ne uvrštavaju i nastupe popularnih pevača narodne muzike?! Bilo bi za očekivati da budu viđeni između pivarskih štandova, roštilja i pokretnih toaleta. Pozive su im uputili pojedini političari svojim (ne)primerenim ponašanjem.
Među svima njima, prednjačio je najpoznatiji student doktorskih studija i pokrajinski poslanik koji je sa balkona Skupštine grada zapalio baklju! Nekontrolisana i nadilazeća energija podsvesti dotičnog gospodina uništila je u trenutku auru koju je nastojao da nosi. Time je nevoljno razotkrio sve momente iz dečaštva koje je svih ovih godina pokušavao da zaboravi.
Sva sreća, pa ovdašnja javnost pamti malo duže i uvek je spremna da ga podseti ko je, šta je i šta će biti.