SUGRAĐANIN ADRIAN SEKOŠAN NEDELjU DANA JE HOSPITALIZOVAN NA NOVOSADSKOM SAJMU

Smeštaj je korektan, a medicinari ljubazni

Među oko 180 pacijenata privremene bolnice na Novosadskom sajmu nalazi se i nekoliko Zrenjaninaca, a jedan od njih je i dvadestpetogodišnji Adrian Sekošan. Tamo je smešten 10. aprila. Kako kaže za „Zrenjanin”, dobro se oseća, i nema primedbi na tretman u ovoj ustanovi.
Adrian je student Fakulteta organizacionih nauka, tako da je do 16. marta bio u Beogradu, nakon čega se vratio kući u Zrenjanin. Zbog bola u grudima koji je osećao neko vreme otišao je kod doktora, dobivši da pije antibiotike.
– Nakon završetka terapije nisam osetio neku promenu. Prošla je još jedna nedelja i nikakve dodatne simptome nisam imao. Onda sam dobio blagu temperaturu koja išla do 37,4 stepena i koju sam četiri-pet dana bezuspešno pokušavao da spustim. Tada su, kada bih išao da spavam, počeli problemi sa disanjem. Zato sam se u ponedeljak, 6. aprila, javio lekarki opšte prakse, koja me je prosledila ambulanti za respiratorne bolesti na Zelenom polju. Tamo su me pregledali 7. aprila i zakazali uzimanje uzorka za test na koronu za 9. april. Informaciju da sam pozitivan na virus korona javili su mi posle nešto manje od 24 sata. Potom me je hitna pomoć odvezla da snimim pluća. Nalaz je bio u redu, ali mi je rečeno da je procedura takva da me moraju poslati u privremenu bolnicu na Novosadskom sajmu – objašnjava naš sagovornik. Dodaje da ne zna kako se zarazio jer, kako kaže, po povratku iz Beograda tri nedelje nije izlazio iz kuće.
Smeštajem i uslugom koju dobija na Sajmu mladi Zrenjaninac je zadovoljan.
– Sasvim je korektno za jednu improvizovanu bolnicu. Svaka soba ima devet kreveta, a kapacitet je oko 45 soba. Hrana je takođe pristojna. Medicinsko osoblje je ljubazno, mere nam temperaturu, zasićenost krvi kiseonikom i puls dva puta dnevno – priča Adrian Sekošan i dodaje da je dobio i informacije u vezi sa nastavkom lečenja.
– Rečeno nam je da ćemo biti ovde 12 – 14 dana. Testiraće nas dva puta u razmaku od 24 sata i oba puta mora biti negativan nalaz. U suprotnom, boravak na Sajmu se produžava – kaže Sekošan.
Inače vreme u privremenoj bolnici ljudi „ubijaju” na razne načine, navodi on – pacijenti imaju improvizovanu biblioteku, stoni tenis, TV salu.

Milana Maričić