„SUNCOKRETI“ OBELEŽILI SLAVU: Zahvalnost zaštitnici i svim dobrim ljudima

Sa posebnim emocijama, poštovanjem i zahvalnošću mislimo na drage ljude koji nas podržavaju i prate u radu. Ove godine nismo u mogućnosti da slavimo kao prethodnih, ali se nadamo srećnijim i zdravijim vremenima kada ćemo opet biti zajedno na slavama i deliti radosti – rekla je sinoć, obraćajući se gostima, Ružica Tomić, predsednica Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih osobama „Suncokret” prilikom obeležavanja slave Male Gospojine.

Suncokreti” slavu obeležavaju 13 godina, a ovoga puta, zbog poznatе epidemiološke situacije, prisustvovao je mali broj gostiju, Među njima bili su i Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, dugogodišnji član i prijatelj „Suncokreta“, kome je uručena i plaketa, volonteri, kumovi, članovi Udruženja, roditelji.

Prilikom proslave jedne od godišnjica osnivanja Udruženja, došli smo na ideju da bi trebalo da proslavljamo slavu. Odlučili smo se da to bude Mala Gospojina jer je Bogorodica zaštitnica žena i dece. Ovde u udruženju imamo jedni druge, i niko nije sam – istakla je predsednica udruženja Ružica Tomić.

Slavski obred je obavio protonamesnik Davor Stojanović.

Čestitam vam Malu Gospojinu, praznik nad praznicima za svu decu i sve majke na svetu. Mnoge nevolje nastanu, nestanu i prođu jer kroz velika iskušenja možemo do vidimo da smo najpotrebniji sebi i svim dobrim ljudima – rekao je, između ostalog, u besedi otac Davor.

Kum slave Anđelko Tomić predao je kumstvo dr Danijelu Župiću, direktoru Pokrajinskog zavoda za sport.

Za mene kao kuma i moju porodicu to je bila velika čast, a stvoreno je jedno lepo prijateljstvo – istakao je Tomić.

Dr Župić je rekao da je do sada dobijao mnoge nagrade i priznanja, ali da mu je ovo kumstvo najznačajnije.

Uzbuđen sam i ponosan zbog toga. Nastojaću da opravdam čast koja mi je ukazana, a znam da sam bogatiji za jedno veliko prijateljstvo – naglasio je dr Župić.

Prikazan je i film o tome šta je sve urađeno ove godine, uprkos svemu, koliko su „Suncokreti” bili uspešni na radionicama, što se videlo na maloj izložbi koju su pripremili, sa darovima za goste.

M. Bečejac

Foto: J. Drndak Njegović