SUPER B LIGA (SEVER – CENTAR): Proleter lako sa komšijama

Rukometaši Proletera pobedili su u 18. kolu Super B lige Jedinstvo iz Novog Bečeja rezultatom 34:24. Zrenjaninci su kontrolisali igru tokom svih 60 minuta, tako da pobeda ni jednog trenutka nije bila ugrožena. Najbolji pojedinci bili su Momir Rnić i Aleksa Gaćinović koji su postigli po 9 golova na ovom meču.

Veoma je bitno da smo pobedili ubedljivo i da vraćamo samopouzdanje posle za nas teškog poraza u Beogradu. Svi su igrali na ovom meču i mislim da naš trener Nebojša Jokić može biti zadovoljan. Idemo dalje i nadamo se novim pobedama sve do konačnog plasmana u Super ligu – kaže Aleksa Gaćinović, rukometaš Proletera.

Zrenjaninci su nakon ovog kola prvi na tabeli sa 28 osvojenih bodova, dok je ekipa iz Novog Bečeja na 9. mestu sa 14 osvojenih bodova. U narednom kolu crveno-beli iz Zrenjanina gostuju u Loznici, a Jedinstvo dočekuje Mačvu iz Bogatića.

Proleter: Šaru, F. Terzić (1), Ž. Dimitrić, Čagalj (2), Barjaktarović, Paun (2), Spahić (3), Đurišić, M. Gaćinović, Bjelica (2), A. Gaćinović (9), Todorov, Kanižaj, Rnić (9), S. Terzić (3), St. Dimitrić (3). Trener je Nebojša Jokić.

Jedinstvo (NB): Dujin, Antonović (6), S. Ristić( 4), Macura (2), Nešić (1), Brojčin (3), Crnjin, Labus (2), Dakić, Spasojev (4), J. Ristić (2), Manojlović, Jakovljević. Trener je Miljan Stanić.

Tekst i foto: Damir Petrović