SUTRA DODELA NAGRADA KNJIŽEVNOG KONKURSA „ULAZNICA”

Sutra, 11. decembra, sa početkom u 19 časova, u Gradskoj narodnoj biblioteci Žarko Zrenjanin” biće predstavljeni autori nagrađeni na književnom konkursu Ulaznica 2015”, kao i poseban broj časopisa Ulaznica” u kojem su objavljeni nagrađeni radovi.

Žiri za dodelu nagrada činili su Zvonko Karanović, književnik i predsednik žirija, Srđan Srdić, književnik, i Vladimir Arsenić, urednik časopisa, koji će na dodeli obrazložiti odluku, a nagrađeni autori predstaviće svoje priče, pesme i eseje.

Na javni poziv časopisa Ulaznica” i ove godine odazvao se zavidan broj autora. Pristiglo je oko 2.000 radova iz Srbije, zemalja nekadašnje Jugoslavije, ali i Italije, Švedske, Nemačke, Danske, Kipra i Australije.

Jednoglasnom odlukom žiri je odlučio da, u kategoriji poezije, nagradi Marijanu Debeljak iz Beograda, Momčila Bakrača iz Vrbasa i Slobodana Kalinovića iz Vršca.

U kategoriji proze prva nagrada dodeljena je Nataliji Miletić iz Siska, drugu nagradu dobila je Jasna Dimitrijević iz Beograda, a treću Mihajlo Arsenijević, takođe iz Beograda.

U kategoriji eseja prva nagrada pripala je Margit Đurin iz Zrenjanina, rad Matije Rupčića iz Siska osvojio je drugu nagradu, a treća je dodeljena Dubravki Janković iz Kule.