SUTRA JOŠ JEDNA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI: Dragocena tečnost nema alternativu

Crveni krst Zrenjanin, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, u četvrtak, 5.avgusta, organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi koja će se održati u svečanoj sali mesnih zajednica „Veljko Vlahović“ i „Sonja Marinković“ (Bulevar Veljka Vlahovića 14) u terminu od 8. d 12.00 časova. Obezbeđivanje stabilnih zaliha krvi posebno je važno tokom letnjeg perioda kada su zalihe krvi na minimumu.
– Kontinuirano snabdevanje komponentama krvi je neophodno kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno krvi za hitne i vanredne situacije, vitalno ugrožene pacijente, za terapiju onkoloških bolesnika kao i planirane hirurške intervencije. Ne smemo zaboraviti da krv nema alternativu i da postoje oni kojima je neophodna bez obzira na sve. Zbog izrazito smanjenih zaliha krvi, pozivaju se dobrovoljni davaoci svih krvnih grupa, a posebno davaoci krvnih grupa sa negativnim Rh faktorom – poručuju iz Crveno krsta.
Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju svi zdravi sugrađani, koji imaju između 18 i 65 godina života i više od 50 kilograma telesne težine.