SUTRA PROTEST ZBOG VODE: Nejasnoće oko kvaliteta vode i postrojenja za prečišćavanje

Portal „Zrenjanin danas“ u subotu, 4. maja, organizuje okupljanje pod nazivom „Protest – voda i tačka“, a okupljanje je u 18 časova kod Mosta na suvom. Organizatori pozivaju sve Zrenjanince da dođu i iskažu nezadovoljstvo povodom kvaliteta vode i činjenice da predstavnici gradske vlasti ne žele javno da odgovore na sva pitanja koja se tiču postrojenja koje bi, po ugovoru, trebalo da građanima isporuči ispravnu vodu za piće.

Najavljeno je da će se protest završiti šetnjom do upravne zgrade JKP „Vodovod i kanalizacija“, gde će građani ispostaviti zahteve da se odgovori na pitanja u vezi sa ugovorom koji je Grad Zrenjanin potpisao sa privrednim subjektom koji bi trebalo da prečisti vodu.

Planirano je da se protesti organizuju svake nedelje, a pojedinačne akcije i više puta nedeljno sve dok građani ne dobiju ispravnu vodu za piće, navode organizatori iz „Zrenjanin danas“.

Urednik ovog portala Aleksandar Jankov pre dve nedelje je izveo performans „Voda i tačka“ ispred gradske kuće, kada je Gradskoj upravi dostavio pitanja o kvalitetu vode tokom probnog perioda rada postrojenja za prečišćavanje vode, o tome ko je vršio stručni nadzor tokom njegove izgradnje, kao i formiranju meštovite komisije koja je trebalo da ipsrati puštanje u rad postrojenja.