USKRŠNJI SUSRETI IZVIĐAČA U SUBOTICI: Uspešni članovi „Čiča Janka“

Odred Izviđača „Čiča Janko“ iz Perleza učestovao je krajem aprila na takmičenju poletaraca i izviđača „Prva lasta“ u Subotici, osvojivši tom prilikom nekoliko nagrada.
Ekipe odreda „Čiča Janko“ bile su sastavljene od dece iz Perleza, Ečke, Idvora i Farkaždina – među kojima je bilo 27 poletaraca i 7 mlađih izviđača.
Igre su se odvijale u subotičkom gradskom parku, gde je bio postavljen poligon spretnosti, a nove generacije izviđača pokazale su uspešno u svim postavljenim disciplinama, navodi starešina Odreda Dragan Musić.
Prvo mesto osvojili su poletaraci „Medene pčelice“, drugo „Munje“ i treće „Tamiški delfini“, dok su mlađi izviđači tima „Uragan“ bili drugi u svojoj kategoriji.
Nakon takmičarskog dela smotre, svi učesnici su posetili Crveni krst gde su imali predavanje i radionicu, a nakon toga za njih je orgnizovana i zabava uz pinjatu – popularnu igru tokom koje učesnici treba ukrasnim štapom da razbiju papirnu igračku ispunjenu slatktišima i konfetama. Kao i uvek, i na subotičkog smotri članovi „Čiča Janka“ lepo su se družili sa prijateljima iz drugih odreda.

M.M.

„Medene pčelice“, prvo mesto
„Munje“, drugo mesto
„Tamiški delfini“, 3. mesto
„Uragan“, drugo mesto