IZVIĐAČI U BEOGRADU: Uživali i mlađi i stariji

Dvanaestoro članova i članica Odreda izviđača „Čiča Janko” iz Perleza, Farkaždina, Čente i Idvora učestvovalo je od 22 do 24. septembra na Susretima prijateljstva u glavnom gradu. Organizator takmičenja je bio Izviđaččki odred „Ratko Vujević Čoče”. Učesnici su boravili u Pionirskom gradu u Košutnjaku.
– Bilo je to veoma zanimljivo iskustvo i za mlađe i starije kategorije. Trebalo je pronaći zadate tačke raspoređene po gradu. Među zadacima je bilo da se napravi što više „selfija” sa životinjama koje se usput pronađu, kao i da se napravi nosiljka za prenos povređenog. Takođe je trebalo napraviti i ekipni selfi sa što više osoba. Sve aktivnosti je pratilo puno smeha – navodi starešina Odreda „Čiča Janko” Dragan Musić.
Perleska družina je bila podeljena u 3 ekipe. „Ajkule” (mlađi izviđači i planinke) osvojile su drugo mesto. U sastavu su bili: Milan Stojčić, Željko Samolovac, Jasna Drakulić i Nikolina Mirkov. „Vatreni zmajevi” su bili treći, a predstavljali su ih: Anđela Torački, Aleksandar Jovanović i Stefan Stanojković. U kategoriji starijih izviđača „Munje” su zauzele osmo mesto. Članice su bili: Ivana Vukov, Dragana Vukov, Aleksandra Zakić i Mitra Iv.

M.M.

foto: „Čiča Janko”