SUTRA U KAFEU „BIBLIOTEKA“: Predstavljanje knjige Branka Rosića

Promocija romana novinara Branka Rosića „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“ biće održana u sredu, 6. marta, u 20 časova, u kafesu „Biblioteka“ u Gimnazijskoj ulici. Književno veče organizuju portal „Zrenjanin danas“ i Novi optimizam.
O romanu će, osim Branka Rosića, govoriti i glavni i odgovorni urednik lista „Danas“ Draža Petrović, Branislav Guta Grubački, osnivač pokreta Novi optimizam i moderator Aleksandar Jankov.
Branko Rosić rođen je u Beogradu. Svirao je u kultnom pank bendu „Urbana gerila“, a kasnije i u elektro grupi „Berliner strasse“. Sarađivao je u pisanju „Leksikona Yu mitologije“ i objavljivao je tekstove u časopisima „Plejboj“, „El“, „L’Europeo“, „Kosmopoliten“, „Maks“, „Nacionalna geografija“, „B92 onlajn“… Zamenik je glavnog urednika magazina „Nedeljnik“ i glavni urednik je publikacije festivala Egzit „20 godina EXIT aktivizma“. Diplomirani je mašinski inženjer. Svoj prvi roman „A tako je dobro počelo“ objavio je 2015. godine. Britanska kraljica Elizabeta II odlikovala ga je Medaljom Britanske imperije (BEM) za izuzetan doprinos u promovisanju i unapređenju kulturnih veza između Velike Britanije i Srbije.