POSETA NOVINARSKE SEKCIJE MEDICINSKE ŠKOLE NAŠOJ REDAKCIJI: Kako se „prave“ novine

Članice novinarske sekcije Medicinske škole, posetile su danas, zajedno sa svojim profesorkama Andrijanom Smiljković i Majom Đukić, redakciju našeg lista. Novinarski tim ove škole osnovao je elektronski časopis „Ars medika“, čiji je drugi broj objavljen u februaru ove godine.

Pišu o dešavanjima iz školskih klupa, o uspesima i zanimljivim hobijima svojih vršnjaka, ali i o temama iz raznih društvenih oblasti koje smatraju važnim. Na onlajn stranama „Ars medike“ takođe ima mesta i za likovne i literarne radove učenika. Članice ove male redakcije predstavile su novinarima i urednicima lista „Zrenjanin“ svoj časopis, ali ih je takođe zanimalo da saznaju više o „pravljenju“ novina i svetu novinarstva. Kako se dolazi do tema i informacija, zašto je važno da tekstove više puta pregledaju urednici i lektori, postoji li objektivno novinarstvo (da li je i fotografija kao medij objektivna), koliko su važna pisma čitalaca i da li su ih danas zamenili komentari i lajkovi na Fejsbuku, može li novinar sve da zna (i zašto ne) – neke su od teme o kojima se danas razgovaralo u redakciji „Zrenjanina“.

Prvi elektronski časopis učenika Medicinske škole može se „prelistati“ na adresi: http://medicinska-skola.edu.rs/elektronski-casopis/

M.M.

Foto: J. Njegović Drndak

Opširnije u štampanom izdanju