SVEČANOST U ZRENJANINSKOJ KASARNI: Sjajan uvod u proslavu Dana oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu

Svečano i vojnički jednostavno danas je u kasarni Narodni heroj Svetozar Marković Toza” obeležena stota godišnjica oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu, 17. novembar, koji je i Dan Komande za razvoj Banatske brigade, kao i 16. novembar – Dan pešadije i Dan kopnene vojske.

Na svečanosti su pročitani telegrami ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-pukovnika Milana Mojsilovića, a prisustvovao je zamenik Komande za obuku Vojske Srbije pukovnik Slaven Bošković

Gosti svečanosti bili su načelnice Srednjobanatskog i Južnobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević i Danijela Lončar i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

Vojska Srbije je uvek bila pouzdan zaštitnik naroda i države,a njen povratak u Zrenjanin doprineo je da se osećamo još sigurniji na svome. Zasluga za to pripada Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću lično – izjavio je sa svečane govornioce Saša Santovac.

U umetničkom delu programa učestvovali su Milica Dosković, solistkinja opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i glumci Narodnog pozorišta Toša Jovanović” Prvoslav Zakovski, Milan Kočalović i Jovica Jašin. Oni su pročitali izjave svetskih vojskovođa i državnika sa obe zaraćene strane o herojstvu srpskog naroda i vojničkom umeću njene vojske.

Većem broju starešina, vojnika i civilnih lica na službi u Vojsci Srbije uručena su rešenja o unapređenju.

M. S-n.

FOTOGRAFIJE: J. D. Njegović