SVETSKI KUP U STONOM TENISU: Najbolji kadeti i juniori u Zrenjaninu

Najveće takmičenje u stonom tenisu koje je ikada organizovano u Zrenjaninu, biće održano u hali Medison i Kristalnoj dvorani od 24. do 28. septembra. Radi se o Svetskom Kupu u stonom tenisu za kadete i juniore, a do sada je prijavljeno 212 takmičara iz 35 zemalja. Srbiju će predstavljati 36 igrača. Kada se tome dodaju treneri, sudije i ostali zvaničnici, očekuje se da će tih dana u Zrenjaninu boraviti više od 350 gostiju. U Kristalnoj dvorani i Medisonu igraće se na 16 stolova, još 14 stolova će biti obezbeđeno za trening.
O predstojećem turniru su na konferenciji za novinare govorili Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, Ilija Majstorović, kapiten STK Banat koji je tehnički organizator takmičenja i Goran Kocić, predstavnik Stonoteniskog saveza Srbije.
– Ovo je veliko takmičenje i veoma značajno za naš grad. Nadam se da će svi akteri, pre svega domaćini biti na visini zadatka, svi uslovi su obezbeđeni, od kvalitetnih dvorana do smeštajnih kapaciteta – istakao je Salapura.

Majstorović je naglasio da će to takmičenje doprineti popularizaciji stonog tenisa i da će publika imati priliku da na delu vidi najbolje mlade igrače iz celog sveta.

Ž. Cvetić