Tajkun odustao od svadbe!

PIše: Dalibor Bubnjević

Jedini zrenjaninski gost na svadbi veka, po svemu sudeći, nije se odazvao pozivu! Među brojnim automobilima na parkingu poznatog beogradskog hotela nije bilo vozila čija tablica počinje sa „ZR“. Ovih dana se može čuti da je odustajanju od prisustva na Severininoj svadi kumovala upravo žena uglednog sugrađanina, budući da je njen imućni suprug planirao mladencima da pokloni novi automobil. Očito je ženina ljubomora nadvladala interes lokalne zajednice da ima svoje predstavnike u Beogradu.
Agonija tajkunskog bračnog para je nastavljena početkom nedelje. Opravdavši svoj izostanak, može se čuti u kuloarima, bili su pozvani da pregledaju video snimak svadbe. Međutim, u tome su ih omeli poljoprivrednici koji su u utorak blokirali put ka Beogradu. Upravo je privrednikova supruga bila najglasnija u svađi sa ovdašnjim farmerima, pa nije ni čudno što je privukla pažnju najšire javnosti.
Protest, po svemu sudeći, već ima svoje prve žrtve! Međutim, nejasno je i dalje ko daje pravo pojedincu da u borbi za vlastiti interes uskraćuje pravo drugima. Analitični Zrenjaninac je postavio jasnu hipotezu. Ako poljoprivrednici mogu da blokiraju puteve i time nanose štetu turističkoj industriji, da li to znači da hotelijeri u borbi za svoja prava mogu zapaliti nečiju letinu?!