TAKMIČARKA BANATA DUNJA SIKIMA ZADIVILA ATLETSKE STRUČNJAKE

Devojčica koja ruši rekorde

Dunja ima samo 13,5 godina, još godinu dana je pionirka, a već pobeđuje i atletičarke koje su mnogo starije od nje, kaže trener Petar Tankosić

Dunja Sikima, atletičarka zrenjaninskog Banata, pobedila je u Sremskoj Mitrovici na prvenstvu države za mlađe juniorke u trci na 800 m, a deonicu je pretrčala u vremenu 2:09,18.
Kako kaže trener Petar Tankosić, to nije samo njen novi lični rekord, nego i drugi najbolji ovogodišnji rezultat u državi, uzimajući u obzir seniorsku, juniorsku i pionirsku konkurenciju.
– Dunja je istrčala svetski vredan rezultat. Ona ima samo 13,5 godina, još godinu dana je pionirka, a već glatko pobeđuje i atletičarke koje su mnogo starije od nje. Ove sezone osvojila je četiri titule na 600 i 800 metara – jednu u dvorani i tri na otvorenom. Zaista je velika šteta što, iako je ispunila normu, Dunja ne može da se takmiči na Evropskim igrama mladih i na juniorskoj Balkanijadi jer propozicije to ne dozvoljavaju pionirkama. Istovremeno, za njen uzrast ne postoje takva međunarodna takmičenja – ističe trener Tankosić i dodaje da je mlada atletičarka zadivila stručnjake koji joj predviđaju blistavu budućnost.
Da je u izuzetnoj formi, Dunja je potvrdila i u trci na 1.500 m gde je bila prva (4:52,33). U Sremskoj Mitrovici odlični su bili i drugi predstavnici Banata. Sonja Čupić je kuglu bacila na daljinu od 12,95 m i plasirala se na drugo mesto što joj je donelo srebro, a odličje istog sjaja zaslužio je i Vitormir Vasić. On je u dalj skočio 7,02 m i to je njegov lični rekord. Milana Kordin je u vis skočila 145 cm, a zauzela je osmo mesto.

SONJA I VITORMIR NA BALKANIJADI
– Dobri rezultati Sonje i Vitomira nisu ostali nezapaženi. Oni će, kao reprezentativci Srbije, nastupiti na juniorskoj Balkanijadi koja će 13. i 14. jula biti održana u Istanbulu – ističe trener Tankosić.

B. MANDIĆ