KOŠARKA: ZADRUGAR POBEDNIK LETNJE LIGE

U A grupi Letnje košarkaške lige odigrano je poslednje kolo u kojem je Zadrugar savladao Lukićevo u gostima (73:78), dok je Bagljaš bio slobodan. Pobednik lige je Zadrugar iz Lazareva (7 bodova), drugi je Bagljaš (6), a Lukićevo je zauzelo treće mesto. Zadrugar je tako stekao pravo da se naredne sezone takmiči u Drugoj srpskoj ligi.
– Teška srca smo pristali da ove godine igramo Letnju ligu pošto se nismo složili sa odlukom da se formiraju dve grupe – jedna sa ekipama koje su se takmičile za plasman, a druga u kojoj su bili timovi van konkurencije. Pošto je bilo ukupno sedam ekipa, mislim da je propuštena prilika da se odigra više kvalitetnih utakmica. Raduje nas što smo, kao i prošle godine, prvaci Letnje lige, što nam otvara mogućnost da nastupimo u višem rangu. No, taj nivo takmičenja zahteva da se igra u zatvorenom prostoru, a Lazarevo nema salu – kaže Dragan Knežević, trener KK Zadrugar.
U B grupi (ekipe van konkurencije) treba da se odigra još jedno kolo. Predstojećeg vikenda sastaju se Plavi koš (Senta) – Vojvodina (NM) i Čoka – Karađorđevo. Na tabeli vodi Vojvodina (NM) sa devet bodova, dok Plavi koš, Čoka i Karađorđevo imaju po sedam bodova.
D. P.