DRAGAN BOŽJAK, PREDSEDNIK RUKOMETNOG KLUBA PROLETER

Uz pojačanja, do vrha tabele

Pripreme počinjemo krajem jula, treniraćemo u Zrenjaninu dva puta dnevno, a formu ćemo proveriti na međunarodnim turnirima u Trebinju i Varaždinu – ističe Božjak

Rukometaši Proletera će na jesen igrati u Super ligi gde će snage odmeriti sa najboljim timovima u Srbiji. Predsednik Kluba Dragan Božjak i njegovi saradnici čine sve kako bi Proleter spremno dočekao početak prvenstva. Sačinjeni su ugovori za igrače koji su bili u ekipi prošle sezone, naravno, uz pretpostavku da će i dalje ostati u Klubu.
– Dogovorili smo sa trenerom Ljubomirom Obradovićem nastavak saradnje, a i najbolji igrač Momir Rnić ostaje i biće vođa tima i u narednoj sezoni. Planiramo da dovedemo još nekoliko pojačanja, pre svega na poziciji beka i na desnom krilu. Ideja trenera Obradovića je da to budu mladi, perspektivni igrači na koje će moći ozbiljno da se računa nekoliko narednih sezona – kaže Dragan Božjak, predsednik Proletera.
Do sada je ekipu napustio samo pivot Igor Čagalj koji je pojačao šabačku Metaloplastiku, a svi ostali igrači su trenutno na raspolaganju treneru Obradoviću. Zrenjaninski rukometaši su još uvek na odmoru, ali će uskoro početi pripreme za novu sezonu.
– Start priprema će biti krajem jula. Radićemo u Zrenjaninu dva puta dnevno i siguran sam da ćemo spremno dočekati Super ligu. Očekuju nas i nastupi na dva međunarodna turnira, jedan će biti u Trebinju, a drugi u hrvatskom gradu Varaždinu. Tamo ćemo imati priliku da odmerimo snage sa veoma ozbiljnim i jakim ekipama kao što su Vardar i Dubrovnik – ističe Božjak.
Čelnici Proletera veoma ozbiljno shvataju predstojeće izazove, ali i postavljaju visoke ciljeve. Božjak ne krije da je želja crveno-belih rukometaša da se domognu plej -ofa, a možda i da se plasiraju na jedno od prva dva mesta na tabeli i obezbede učešće u Seha ligi.
– Vojvodina i Metaloplastika su favoriti, ali mi ćemo uložiti mnogo truda i rada i mislim da možemo da se nosimo sa svima. Zrenjanin je rukometni grad, a naši sugrađani su željni dobrih, kvalitetnih utakmica. U Seha ligi bismo ugostili Vardar, Borac, Tatran, Zagreb, Nekse i mnoge druge ekipe koje bi, verujem, na tribine Kristalne dvorane dovele mnogo ljubitelja rukometa – ističe Božjak.
On je još dodao da je finansijska situacija u Klubu stabilna. Ističe da će lokalna samouprava Klubu značajno povećati budžet u odnosu na prošlu sezonu, kao i da se marketing tim Proletera trudi da privuče još nekoliko sponzora.
DAMIR PETROVIĆ