TALENTI: ANDREJ MARINKOVIĆ, FK RADNIČKI

DAJE GOLOVE KAO OD ŠALE

Fudbalom je počeo da se bavi kada je imao pet godina u FK Sporto kod trenera Predraga Jovanova, a potom je prešao u Akdemiju Bambi gde je sa njim radio Davor Bašić. Sada je Andrej Marinković (2007. godište) član pionirskog tima FK Radnički koji vodi trener Robert Kiš. Fudbalski stručnjaci ističu da je Andrej u svojoj generaciji jedan od najboljih, a krasi ga okretnost, dobar dribling i fantastičan osećaj za gol. Igra u napadu, daje golove, ali često i asistira saigračima kada su u prilici da postignu pogodak. U svojoj kolekciji Andrej ima više od 60 medalja sa brojnih turnira i takmičenja održanih širom Srbije.
– Volim fudbal i druženje. Sa trenerima imam odličnu saradnju, stižem da učim, treniram, igram u pionirskoj ligi i na brojnim turnirima – ističe mladi fudbaler.
On će u septembru krenuti u osmi razred OŠ „Dositej Obradović”, a tamo ga znaju kao odličnog đaka i dobrog drugara. Trener Robert Kiš kaže da je Andrej pravi primer dobrog špic igrača i da golove daje kao od šale. Fudbal je zavoleo gledajući svog starijeg brata Ognjena koji sada igra košarku. Sportske korake svojih sinova prate roditelji – otac Goran i majka Zorica koji su im i najveća podrška.

Ž. Cvetić