TALENTI: Tamara Jovanov izlagala u Beogradu

Promišljanje o starosti i mladosti podstaklo je umetnicu Tamaru Jovanov iz Zrenjanina da uradi portrete ljudi u poznom životnom dobu ali i muškarce i žene mlađih generacija. Postavka je predstavljena u skadarlijskom klubu, u galeriji „Beti Ford” – objavljeno je u listu „Politika”.

Tekst o Tamarinoj izložbi objavljen je u renomiranom listu Politika”, što je podsticaj mladoj umetnici iz Zrenjanina. Tamara Jovanov studira slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Gorana Despotovskog. Završila je Srednju školu za dizajn Bogdan Šuput”, smer likovni tehničar u Novom Sadu.

Svoju prvu izložbu imala je ove godine u Gradskoj narodnoj biblioteci Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu. Prikazala je selekciju od četrdeset slika i crteža iz petogodišnjeg opusa. Naziv izložbe Impresija , moj pogled na svet”, najbolje oslikava njeno stilsko i tematsko opredeljenje. Tamara je i talentovana pesnikinja. Na konkursima je dobijala brojne nagrade. Ona kaže da se opredelila za likovnu umetnost, ali da i pesništvo ostaje njena ljubav. Zato se i na njenim slikama oni tako dobro dopunjuju.

M.B.

Foto: N. Negovanović – list Politika