TALENTI U BELOM BLATU: O ekologiji u kampu

Regionalni prirodnjački kamp „Ekološke karakteristike vodenih eko sistema u srednjem Banatu“ biće održan od 31. jula, do 5. avgusta u Istraživačkoj stanici u Belom Blatu. Organizator je, kao i prethodne godine, Regionalni centar za talente Zrenjanin a pripreme su u toku.

U kampu će boraviti dvadeset učenika koji su ostvarili najbolje rezultate na republičknim takmičenjima i smotri istraživačkih radova iz oblasti biologije i ekologije.

Mentori su Ivana Slankamenac, diplomirani bilolog, profesorka biologije u Medicinskoj školi u Zrenjaninu i predavač u RCT Zrenjanin, i Ivana Soraić, diplomirani biolog, profesorka biologije u osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Zrenjaninu.

U radu kampa učestvovaće i renomirani profesori sa Prirodno matematičkog fakulteta iz Novog Sada i i stručnjaci iz Javne ustanove „Rezervati prirode Zrenjanin“ i Prirodnog rezervata Carska bara.

Projekat su podržali Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Grad Zrenjanin i Viša tehnička škola strukovnih studija Zrenjanin.

B.Jajić