TEHNIČKA ŠKOLA: ZAHVALNOST ZA NAJLEPŠE ŠKOLSKE DANE

Budite otvorenog uma i srca, budite hrabri i vredni

– Najpre bih želeo da čestitam svim maturantima na uspešno završenom školovanju. I jedno veliko hvala profesorima koji su nam preneli svoje znanje i naučili nas svemu što su oni znali. Veliko hvala njima i veliko hvala razrednom (Milan Kodemo) koji se borio za nas.
Ovako se, po uručenju nagrade i proglašenja za đaka generacije obratio Dalibor Savičin, maturant 4/3 odeljenja – mašinski tehničar motornih vozila. Svečanost je održana 15. juna, u hotelu „Vojvodina“, najuspešniji maturanti, među njih 131 koji su završili Tehničku školu, dobili su knjige. Tako je, put znanja i rada, ispraćena i generacija 2019/2020.
Tradicija obrazovanja mladih stručnjaka – tehničkog kadra, vuče u gradu na Begeju koren od 1933. godine kada je osnovana stručna škola u tadašnjem Petrovgradu. Sadašnje ime nosi od 1994. godine. U poslednje tri godine, upisuje predviđeni broj đaka već u prvom roku, i na četvorogodišnjim i na trogodišnjim obrazovnim profilima, po redovnom i dualnom obrazovanju.

POSEBNA GODINA
Maturantima se najpre obratio Đorđe Klać, direktor Tehničke škole koji je rekao da je poslednja godina njihovog školovanja, zbog epidemije korona virusa, bila posebna.
– Svaka generacija maturanata je posebna na svoj način. Ova generacija je zajedno sa celim svetom doživela nesvakidašnje iskustvo. Doživeli smo da nam svakodnevne slobode budu nedostupne. Nadam se da ćemo, svi zajedno, izaći iz ovih čudnih vremena odgovorniji prema slobodi koju daje zdravlje. Budite odgovorni prema sebi i drugima. Uvek razmišljajte o posledicama svojih postupaka. Godine koje ste proveli u Tehničkoj školi, protekle su u radu, naporima, smehu, suzama, usponima, padovima… Baš kako i treba da bude, svakim danom bivali ste sve odrasliji – rekao je Klać i dodao da su se svi profesori i zaposleni u školi trudili da im pomognu da „još malo porastu“.
A raste se ceo život.

GRADITE SVOJU BUDUĆNOST
– Ovog trenutka uzimate kompase, mape života i živote u svoje ruke. Ciljevi su već u vama. Neki od vas će se školovati dalje, neki će se zaposliti… Siguran sam da ćete se ostvariti u svim sferama života. Samo ne dozvolite da vam teškoće na koje ćete nailaziti, a život je takav, otupe oštricu želja koje sada imate. Budite istrajni u ostvarivanju cilja. Neka male izgubljene bitke budu podsticaj za još veću borbu. Budite otvorenog uma i srca, budite hrabri i vredni i uspeh neće izostati. Gradite svoju budućnost. Neke od alata za tu gradnju ste stekli i u ovoj školi , ostali su u vašoj sposobnosti da zauvek učite. Želim vam da postanete sve ono što želite i možete da budete. Jedino na taj način i mi rastemo kroz vas. Ali pre svega budite pošteni i dobri ljudi. Na vama je da svet načinite boljim mestom za vašu i sledeće generacije. Za kraj, želim vam svu sreću u svetu odraslih u koji ste danas zakoračili – poručio je Đorđe Klać maturantima u ime kolektiva škole.
Zrenjanin je dobio još jednu dobru generaciju mladih tehničara. Među njima su tehničari drumskog saobraćaja, za kompjutrsko konstruisanje, za kompjutrsko upravljanje, vozači motornih vozila, rukovaoci postrojenjima za dobijanje nafte i gasa… Znanje veštine stekli su u savremeno opremljenoj obrazovnoj ustanovi. To je i najbolja preporuka za one koji nastavljaju školovanje, i za one koji ulaze u svet rada…

  • POHVALNICE ZA ODLIČAN USPEH
    Stojadin Jeremić IV-2, Stefan Jovanov IV-2, Selena Petrović IV-2, Dejan Đorđević IV-2, Aleksandar Savin IV-3, Dalibor Savičin IV-3, Nataša Lazarević IV-4, Milica Mirosavljev IV-4, Luka Bojanić IV-5, Darko Kraljević IV-5,Valentina Kuridža IV-5, Mina Lazarević IV-5, Marina Petrov IV-5, Darija Rastoder IV-5, Nikola Savić IV-5, Doris Trifunjagić IV-5
    Tamara Racić III-7, Milan Stojkov III-7, Matej Grujić III-7.
    Matej je posebno pohvaljen je nije imao ni jedan izostanak tokom školovanja.

Milena Bečejac
Fotografije: Foto „AVALA“