TEHNIČKI FAKULTET: Informacione tehnologije i obrazovanje

Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“, Zrenjanin, Univerzitet u Novom Sadu, organizovao je danas Internacionalnu konferenciju informacionih tehnologija i razvoja obrazovanja – ITRO 2016.

Održavanje sedme Konferencije „Informacione tehnologije i razvoj obrazovanja – ITRO 2016” proisteklo je iz potrebe da se sistematski i strateški odrede mogući pravci obrazovanja, prvenstveno posmatrajući nastavni proces kao osnovu informacionog društva. Tendencije razvijenog sveta kreću se u skladu sa nastojanjem Uneska da se unapredi ovo područje, u odnosu na potrebe života i rada u 21. veku.

– Ove godine imali smo izuzetno visok odziv autora, njih preko 150 iz 15 zemalja, sa četiri kontinenta, koji su kroz više od 75 radova, učestovali u radu Konferencije – rekla je doc.dr Marjana Pardanjac, predsednica organizacionog odbora.- Kao i obično, najveći broj radova je iz regiona, što je izuzetno značajno jer se srećemo i sa relativno istim problemima.

Na otvaranju konfeerencije, učesnike su pozdravili Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika, dr Dragica Radosav, dekanka fakulteta, dr Saša Orlović, prodekan univerziteta u Novom Sadu i Ivanka Georgieva, sa Fakulteta u Blagoevgradu u Bugarskoj.

Potpisan je i ugovor između zrenjaninskog fakulteta i kompanije “Vega” o saradnji.
M.V.