TEHNIČKI FAKULTET „MIHAJLO PUPIN“: Budući brucoši polagali prijemni

Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ raspisao je konkurs za 240 budžetskih mesta i 109 za samofinansirajuće studente, na osnovnim studijama prve godine, za školsku 2020/2021. U junskom roku se prijavilo ukupno 240 budućih brucoša koji su danas, 1. jula, polagali prijemni ispit.
– Prošle godine je bilo 242 prijavljena kandidata. S obzirom na to da zbog pandemije nije bilo promotivne kampanje, može se konstatovati da je Fakultet postao brend obrazovanja u regionu, prepoznat po kvalitetu stečenog znanja koji je obeležje diplome ovog Fakulteta – kaže prof. dr Dragica Radosav, dekanka Fakulteta.- . Fakultet je svim kandidatima koji su polagali prijemni ispit obezbedio maske, kao i vodu. Sve mere i preporuke zaštite se poštuju neprekidno u prostoru ove visokoškolske ustanove
Zainteresovanost za studijske programe je: informacione tehnologije 61, IT- softversko inženjerstvo 60, inženjerski menadžment 39, industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa 20, menadžment IT 19, mašinsko inženjerstvo 18, odevno inženjerstvo 13, inženjerstvo zaštite životne sredine 8 i informatika i tehnika u obrazovanju 2.
Preliminarna rang lista biće objavljena sutra, a konačna će biti istaknuta 6. jula. Upis kandidata koji su položili prijemni biće 8, 9. i 10. jula.

M. Bečejac