TENISERI TK „GALEB 1890“ USPEŠNI NA TURNIRIMA: Pehari za Luku Jovanovića i Vanju Nikolića

Luka Jovanović je odigrao polufinale međunarodnog turnira do 14 godina „Bohemija kafeks kup“ („Bohemia Cafex Cup“) u Češkoj, a Vanja Nikolić je u Pančevu osvojio još jednu titulu na turniru zelenog nivoa za dečake do 10 godina.

Turnir u Češkoj, na kojem je Luka učestvovao, bio je turnir prve kategorije evropskog kalendara (Tennis Europe), na kojem su učestvovali najbolji evropski juniori, a među njima dvojica predstavnika Srbije. Održan je od 5. do 13. maja u gradu Rakovniku. Teniser TK „Galeb“ bio je 11. nosilac, a na putu do polufinala pobedio je četvrtog nosioca Milija Poljičaka iz Hrvatske. U polufinalu ga je zaustavio sedmi nosilac na turniru, teniser iz Češke Hinek Barton. Luka Jovanović se nalazi na 30. mestu evropske rang liste za dečake do 14 godina (Tennis Europe) i drugi je najbolje plasirani teniser iz Srbije na ovoj listi. Trenutno učestvuje na još jednom turniru evropskog kalendara, 6. Memorijalu Jovana Kukarasa u Subotici, gde se (za sada), kao drugi nosilac, plasirao u četvrtfinale. Na istom turniru igrao je još jedan član TK „Galeb“ Zoran Ludoški, koji je završio takmičenje u trećem kolu.

Vanja Nikolić je osvojio Otvoreno prvenstvo Pančeva, koje je održano od 12. do 13. maja u TK „Dinamo“. U finalu je pobedio Novaka Miloševića iz Beograda sa 4:1,4:1. Od početka sezone, Vanja je pobedio na turnirima na Novom Beogradu i takođe u Pančevu, a odigrao je i nekoliko finala.

M.M.

Foto: www.maliigraci.rs

vanja nikolic maliigraci pancevo

vanja i drugi finalista