TENISKI KLUB „GALEB 1890“: Uspesi na početku sezone

Jedanaestogodišnja Dunja Kulpinac i dvanaestogodišnji Dušan Baždar, članovi TK „Galeb 1890“, osvojili su drugo, odnosno treće mesto na zimskom prvenstvu Vojvodine za igrače do 12 godina. Turnir je održan za vikend, 2. i 3. februara, u TK „Mladost“ u Pančevu.

Iako na turniru devojčica nije bilo puno učesnica, konkurencija je bila veoma jaka – ovo je bilo jedno od takmičenja sa najvišim prosečnim rangom teniserki u poslednjih nekoliko godina.

Dunja Kulpinac (levo)

Dunja Kulpinac je 10. na rang listi teniserki do 12 godina u Srbiji, dok je Dušan Baždar na 14. mestu u istoj uzrasnoj kategoriji dečaka.

Dušan Baždar (levo)

Najuspešniji član TK „Galeb 1890“ trinaestogodišnji Zoran Ludoški početkom februara je kao član reprezentacije Srbije do 14 godina učestvovao na kvalifikacionom turniru „Hed vinters kupa“ – nezvaničnog dvoranskog prvenstva Evrope za mlade tenisere i teniserke. Srpski tim nije uspeo da se plasira na glavni, ali je zato osvojio utešni turnir, pobedom nad selekcijom Turske. U tom meču je teniser TK „Galeb 1890“ izgubio u singl konkurenciji sa 1:2 u setovima, ali je odneo pobedu u dublu zajedno sa drugom iz reprezentacije Aleksom Pisarićem iz Novog Sada. Zoran je 4. u državi na rang listi dečaka do 14 godina i 70. u konkurenciji do 16 godina.

Zoran Ludoški (desno)

M.M.

Foto: www.maliigraci.rs