TF „MIHAJLO PUPIN“: Sećanje na prof. dr Dijanu Karuović

Na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“, 9. febrara, u prisustvu porodice, studenata, kolega, saradnika, poštovalaca, održana je komemorativna sednica – sećanje na nedavno priminulu prof. dr Dijanu Karuović (1978–2022). Uz minut ćutanja, na video bimu prikazane su fotografije u vezi sa prerano priminulom profesorkom i njen rad na Fakultetu, čiji je student generacije bila 1999. godine. Potom je na njemu magistrirala, doktorirala, jedno vreme, pre bolesti, bila i prodekan, i radila sve do svoje smrti. A upravo tih dana pred odlazak omiljene profesorke, na Univerzitetu u Novom Sadu je trebalo da se donese odluka o njenom promovisanju u redovnog profesora.

O profesorki neiscrpne energije i kretivnosti, govorila je doc. dr Sanja Stanisavljev. prof. dr Dragica Radosav, dekan Fakulteta, podsetila je da je dr Karuović dala veliki doprinos primeni informatičke tehnologije u obrazovanju. Međunarodni naučno-stručni skup – ITRO, upravo posvećen ovoj tematici, biće odžan i ove godine i poneće ime prof. dr Dijane Karuović. S mnogo emocija, skupu se obratila i prof. dr Dragana Glušac.

U ime studenata Maša Knežević  je rekla da je kolege i nju pofesorka naučila i tome da odustajanje nikada nije životna opcija. Govorili su i Vladimir Kovač (WEBIZ), Dragan Vidaković (IKT klaster), Aleksandra Tanasijević (Organizacija Crvenog krsta Zrenjanin, čiji je volonter i član upravnog odbora bila Dijana Karuović), koleginica doc. dr Višnja Ognjenović.

– Svako od nas će pamtiti Dijanu na svoj način. A zajednička je njena predanost poslu, osmeh, hrabrost. Bila je stub na koji smo uvek mogli da se oslonimo – rečeno je na komemorativnom skupu.

M.B.