TRADICIONALNI, NOVOGODIŠNJI KONCERT ZRENJANINSKE FILHARMONIJE I NOVOSADSKOG „BIG BENDA”: „Velika filmska avantura”

Novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije i novosadaskog Big benda” naslovljen „Velika filmska avantura”, održan u petak u prepunoj velikoj sali Kulturnog centra, bio je još jedan muzičko-scensko filmski spektakl u nizu, kakvi već postaju tradicija. Praznik za uši, oči i dušu na početku 2019. godine i neponovljiva čarolija u kojoj je publika slušala popularne filmske note, aplaudirala gromoglasno i zaslužila dva bisa.

U prazničnoj atmosferi i svečanom ambijentu Kulturnog centra, trojica vrsnih tenora, Mattia Zanatta iz Traveza, kraj Venecije, u Pokrajini Venuto, Dušan Svilar iz Subotice i Stevan Karanac, koji studira u Beogradu uspeli su muzičkim insertima da dočaraju magiju iz filmova „Život je lep”, „Ljubavna priča”, „Robin Hud”, „Žaoka”, „Lovac na jelene”, „Mambo kings”, „Kum”, „Nemoguća misija” i druge.

U stilu velikih umetnika trojica tenora zajedno su pevala „Cinema Paradiso” – tema iz „Kuma”, „Nella fantasia” – „Misija”, „Let it snow”, „We are the Champions” – „Bohemian Rhapsodi”, „New York, New York”…

Dirigovao je mudro i posvećeno maestro Fedor Vrtačnik.

Koncert je održan pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina i Kulturnog centra, a u dosadašnjim koncertima, kao i onim koje je najavio direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar, neizbežan partner je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Voditeljka je bila mr Branka Jajić.

B.J.

FOTO: Stefan Babuškov

Opširnije u pisanom izdanju