TREĆA SEZONA „BANATSKE BAJKE – LETA U GRADSKOJ BAŠTI”: Manifestacija za sve uzraste, za sugrađane i goste

Koncertom naše sugrađanke Milice Dosković, članice Hora Opere Srpskog Narodnog pozorišta u Novom Sadu, otvorena je sinoć u prelepom ambijentu gradske bašte, treća sezona manifestacije „Banatska bajka – leto u gradskoj bašti“, koju zajednički organizuju Kulturni centar, Turistička organizacija grada i IP Media 023, uz podršku Grada Zrenjanina.

Milica je u velikom stilu pokazala svoje vokalne kvalitete, izvođenjem ruskih narodnih pesama, naših gradskih, fransuskih šansona, evergrin kompozicija, popularnih šlagera sa prostora Jugoslavije… Dostojni učesnici u njenom koncertu su bile Branislava Ružin – gitara i Olgica Rakić – harmonika. Publika ih je bodrila aplauzom, a najodvažniji su i zaigrali. Ako je po svečanom otvaranju, biće ovo usijano muzičko leto, uz lepezu drugih sadržaja.

Iz večeri, u veče, sve do 18. avgusta, publika će imati priliku da pogleda, kao i da učestvuje u različitim kulturno umetničkim, zabavnim i sportskim sadržajima, muzici, radionicama – namenjenim svim generacijama.

Kako je na otvaranju manifestacije rekao direktor Kulturnog cetra Goran Marinković, za ovu godinu je pripremljen bogat i raznovrstan program, od ponedeljka, do nedelje. On je pozvao sugrađane da dođu i uživaju tokom letnjih meseci.

Podsetivši da je ovo zajednički poduhvat javnog preduzeća, ustanove kulture i privatnog sektora, direktor Turističke organizacije Goran Ljubotina je istakao podršku Grada Zrenjanina manifestaciji koja je do sada obuhvatila više od stotinu različitih programa.

Svake večeri program počinje u 20 časova, osim dečjih, koji startuju od 18.

U okviru ovogodišnjeg „Leta“ je i Karavan banatske bajke koji je prošle subote pohodio Taraš i manifestaciju „Taraške rode“, koja je po šesti put održana u ovom mestu. Koordinatorka programa Maja Pandurov je najavila i posetu drugim selima, a sledeći na redu je Orlovat.

Milica Dosković je u gradskoj bašti i svakog sledećeg ponedeljka, utorkom su na programu vinske priče, uz muziku dua „Joca i Brana“, sredom su multimedijalne večeri, četvrtak je rezervisan za najmlađe. Gosti će biti književnici, glumci, muzičari, KUD-ovi, članovi udruženja građana, zanatlije, predstavnici regiona. Petkom će nas zabavljati melenački tamburaši „Džo i drugari“, subotom „Bid bend“ – Gagić i prijatelji, a nedelja je za predstavljanje sportista, sportskih kolektiva i zdravih stilova života. Malo li je?

B. Jajić