ZASEDALA VANREDNA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Zemljište za nove investitore

– Žao mi je što neki bojkotuju ovako brz i efikasan rad Skupštine, ali u Zrenjaninu investitori, jednostavno, ne smeju da čekaju ni minut duže nego što moraju. Ovim smo pokazali da smo veoma ozbiljni, jer imamo dva važna investitora koji su zainteresovani da kupe zemljište u našoj industrijskoj zoni „Jugoistok 2”. Oglas ćemo objaviti već danas, a razmišljanje da li će to biti Zrenjanin ili neki drugi grad će time biti otklonjeno. Želja nam je da upravo naš Grad bude adresa pomenutih investitora. Vrednost i jedne i druge investicije je preko 40 miliona evra i značiće nekoliko stotina novih radnih mesta – poručio je sa skupštinske govornice gradonačelnik Čedomir Janjić zahvalivši se tom prilikom i odbornicima na brzini, spremnosti da deluju u svakoj situaciji i odgovore na sve zahteve koji se pred njih stavljaju.
Vanredna Sednica skupštine Grada zasedala je danas, a prva i jedina tačka dnevnog reda odnosila se na Predlog Izmene i dopuna Programa otuđenja gradskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2019. godinu.

Sednici je prisustvovalo 44 odbornika, od kojih 41 iz sastava vladajuće koalicije i troje pripadnika Srpske radikalne stranke.
Opozicija je i ovog puta odlučila da svojim odsustvom i praznim odborničkim klupama bojkotuje rad Skupštine.
M.Ml

Foto: J. D.Njegović