Tribina o daljinskom grejanju u Kulturnom centru

Iako nije znatnije doprinela približavanju stavova građana nezadovoljnih kvalitetom i posebno cenom daljinskog grejanja i predstavnika Gradske toplane, sinoć održana tribina u Kulturnom centru Zrenjanina otkrila je neke, široj javnosti, nepoznate pojedinosti.

Zanimljiva je  izjava direktora Gradske toplane mr Aleksandra Starčevića da veliki gradovi kao što su Beograd i Novi Sad, krše Zakon o energetici time što nisu prešli na očitavanje potoršnje svake stambene jedinice po stvarnom utrošku. Zrenjanin i niz gradova srednje veličine poštuju Zakon.

Druga je – velika verovatnoća da će se sa „Srbijagasom“ ući u partnerstvo, tako što će državna kompanija preuzeti distribuciju prirodnog gasa od Gradske toplane.
rsz_grejanje_-_sa_jednog_od_protestnih_okupljanjaNezadovoljni potrošači, okupljeni mahom u udruženju „Begej“, izneli su niz primera izuzetno visokih računa, kao i obilje zamerki na ponašanje firme koja je isporučila takozvane delitelje toplote. Najviše zamerki ima na stanje u podstanicama, i na visoke zarade zaposlenih u Gradskoj toplani.

Aktivisti „Begeja“ predložili su da Nadzorni odbor  Gradske toplane dobije tzv. „praznu stolicu“, u kojoj bi sedeo predstavnik potrošača, mimo zaposlenih i predstavnika Skupštine grada koji su i ranije i sada bili ljudi iz vladajuće koalicije.

Najavljena su nova protestna okupljanja u četvrtak i petak.

M.S-n.