Tribina podrške Saši Jankoviću

-Ličnost i biografija Saše Jankovića uverili su me da on može kao predsednik da zaustavi propadanje države, slobodnih institucija i celog društva koje traje već duže vreme, a u poslednjih pet godina je preraslo je u sunovrat.

Ovo je, na tribini održanoj u Domu mesnih zajednica „Veljko Vlahović“ i „Sonja Marinković“ u Zrenjaninu, održanoj sinoć izjavio novinar lista „Dаnas“ i „Slobodne Evrope“ Rade Radovanović, jedan od potpisnika „Apela 100“ javnih ličnosti koje su predložile Jankovića za predsednika Srbije.

Zoran Živković, predsednik Nove stranke i premijer koji je na toj funkciji bio neposredno po ubistvu Zorana Đinđića, uporedio je stanje u zemlji sa onim od pre 14 godina.

– Tada smo imali rast bruto domaćeg proizvoda od 4 do 5 odsto a sada 0,6 procenata. Te godine, koju je obeležio atentat na premijera i vanredno stanje, otvoreno je 25.000 privatnih firmi, što je bio znak da ljudi imaju nade. Spoljni dug bio je 10, a sad je 25 milijardi evra. Ovo je možda poslednja prilika da se propadanju stane na put – istakao je Živković.

Tribina odrske Jankovicu publika

Jedan od potpisnika „Apela 100“, Branislav Grubački Guta pozvao je građane da prisustvuju promociji Saše Jankovića u sredu, 22. marta, u Kuturnom centru Zrenjanina, kada će se građanima, osim Jankovića, obratiti i košarkaški trener Dušan Ivković, karikaturisti Dušan Petrić i Predrag Koraksić, akademici Srbijanka Turajlić i Dušan Teodorović i muzičar Vasil Hadžimanov.

M. S-n.