TRIBINA U GRADSKOJ KUĆI: O Lokalnom akcionom planu za mlade

Kvalitetno obrazovanje mladih, stvaranje uslova za njihovo zapošljavanje, kulturne i društvene aktivnosti, zdravstvena zaštita, bezbednost – osnove su budućeg Akcionog plana za mlade o čijoj je izradi razgovarano danas u Gradskoj kući. Reč je o okruglom stolu koji su organizovali Kancelarija za mlade Zrenjanin i Savet za mlade Grada Zrenjanina.

Podršku su u pripremi i organizovanju javne rasprave pružiće Grad Zrenjanin čija je Skupština nadležna za usvajanje budućeg Lokalnog akcionog plana za mlade.

Razgovarano je i o omladinskoj politici na lokalu, kao i o ulozi Kancelarije za mlade i Saveta za mlade u donošenju ovog dokumenta.

U razgovoru su učestvovali pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina Željka Milošević, programski direktor Kulturnog centra zrenjanina Vladimir Đurić, predstavnici

Nacionalne asocijacije za mlade – Dane Mandić, Saveta za mlade Grada Zrenjanina – Nenad Domjeskov i Kancelarije za mlade – Goran Tomić.

Pojedinci i predstavnici ustanova i asocijacija kojiu žele predlozima da pomognu u sačinjavanju plana mogu da se obrate na mejl: kancelarijazamlade@grad.yrenjanin.rs ili na tel 31 50 213, ili da dođu lično u Kulturni centar Zrenjanina, u Kancelariju za mlade, Narodne omladine, 1.
B. Jajić

_MG_5576_resize