ŽITIŠTE: Na „Pile festu” danas sportovi na Begeju

Manifestacija „PILE FEST 2017″ počela je danas u Žitištu, a nastaviće se sutra, ako vremenske prilike to dozvole. subotu, Biće ispunjena sportskim, poljoprivrednim, etno i privrednim aktivnostima i programima za decu. Dana je sportski dan na Begeju sa odbojkom na pesku i školice skutera, dok će u subotu, od 12 do 16 sati, biti takmičenje u vožnji skutera. Predviđeno je i takmičenje nižih uzrasta dece u fudbalu na pesku, kao i dečije selo u organizaciji Kancelarije za mlade.

– Drugi deo manifestacije biće u centru Žitišta, odnosno na prostoru ispred Osnovne škole „Sveti Sava” – rekla nam je Mirjana Novaković, direktorka Turističke organizacije Žitišta. – Predviđena je predstava „Štrumpfovi”, kao i pena parti sa mađioničarima i animatorima na bini. Tradicionalno etno selo koje organizuje TO u saradnji sa Kulturno – prosvetnom zajednicom Žitište, predviđa učešće svih udruženja žena sa područja ove banatske komune. Uz kuvanje pilećeg paprikaša, svako udruženje će predstaviti manifestacije iz svojih mesnih zajednica. Novina je ta što će se svaka mesna zajednica predstaviti svojevrsnom ličnom kartom, odnosno predstaviti preduzetnike i građane koji se bave različitim delatnostima.

Manifestaciju organizuje Turistička organizacija opštine Žitište u saradnji sa Kulturno – prosvetnom zajednicom Žitište, Sportskim savezom Žitišta, a pod pokroviteljstvom opštine Žitište i Minstarstva turizma, trgovine i komunikacija.
M.B.

20151212 zitiste selo opstina crkva ulica spomeni (23) 20160112 z zitiste zgrada opstine rampab