TRIBINA U KULTURNOM CENTRU: Darko Dozet i Zoran Jovanović o značaju medijske fotografije

Udruženje novinara Srbije – UNS, sa svojim ogrankom, Društvom novinara Vojvodine, organizuje tribinu posvećenu značaju medijske fotografije, u ponedeljak, 30. oktobra u 19 časova u Kulturnom centru Zrenjanina (Narodne omladine broj 1).

Fotoreporteri „Večernjih novosti“ Darko Dozet iz Novog Sada i Zoran Jovanović Mačak iz Pančeva govoriće o sopstvenom iskustvu, značaju poštovanja profesionalnih standarda, autorskim pravima, etici i estetici fotografije, o najzanimljivijim događajima u karijeri i predstaviti fotografije koje će posebno pamtiti i po kojima će biti upamćeni.

Organizatori pozivaju na tribinu mlade fotoreportere, studente novinarstva, polaznike novinarskih sekcija srednjih i osnovnih škola, kao i širu javnost. Sa fotoreporterima će razgovarati urednica na Radio-televiziji Vojvodine i predsednica Društva novinara Vojvodine Eržebet Pap Reljin. Nakon tribine, mladi fotoreporteri i učesnici tribine imaće priliku da, u radioničarskoj atmosferi, prikažu svoje medijske fotografije i čuju komentare  i savete Dozeta i Jovanovića, koji su spremni da im pomognu u profesionalnom radu.

Svi zainteresovani za predavanje o medijskoj fotografiji mogu da se prijave na mejl: vesna.masalovic@uns.rs ili putem brojeva telefona: 064 08 07 911 i 060 662 0212.

Realizaciju tribine je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

B. Jajić