FUDBALSKI TURNIR ZA VETERANE : U Jaši Tomiću pobedila Crvena zvezda

Ekipa beogradske Crvene zvezde pobednik je turnira u malom fudbalu za veterane koji je danas održan u Jaši Tomiću, a u sećanje na  Boška Petrova, Slobodana Stijovića i Stevana Samatovića, preminule fudbalere koje  Jašatomićani pamte kao najbolje ovdašnje igrače – od kada se lopta prvi put zakotrljala u njihovom selu.  Na turniru „Boško, Coban, Pevac“ crveno beli koje je kao trener vodio Miloš Šestić, u finalu su sa 2:0 savladali Vrbas, ekipu veterana iz Banja Luke. Banjalučani su pre toga u polufinalu, nakon boljeg izvođenja penala pobedili beogradski Partizan, dok je u drugom polufinalnom meču Crvena zvezda sa 3:1 pobedila Akademac, tim sa beogradske Vojnomedicinske akademije.

01 pobedinici sa klincima iz jasa tomica

Na trećem turniru  „Boško, Coban, Pevac“ igrala je i ekipa veterana domaćeg „Radničkog“, a nastupili su još i veterani zrenjaninskog Proletera, temišvarske Politehnike, Kikinde, Brčkog i Loznice. Najstariji fudbaler bio je Ratomir Gajić (75) iz Brčkog, a kako nam je rekao Mile Zarin, predsednik seoskog fudbalskog kluba i organizator turnira, prosečna starost igrača bila je 50 godina. Zanimljiivo je da je na ovom turniru boje „Politehnike“ branilo nekoliko bivših rumunskih reprezentativaca, a domaći fudbaler Jovo Šijaković (63) jedini je igrao bos, valjda u sećanje na vreme svog dečaštva, kada je po ceo dan na seoskoj livadi jurcao za loptom.

02 finalisti zvezda i vrbas

Publiku u lokalnoj hali sportova i fudbalere veterane okupljene u Jaši Tomiću pozdravio je i Predrag Rađenović, predsednik opštine Sečanj, naglasivši da će ovakva sportska druženja uvek imati podršku lokalne samouprave…

Z.D.

03 polufinale partizan i vrbas 04 polufinale zvezda i akademac 012 011 010a 010 09a 09 08-1