TROČLANI MODNI ŽIRI IZABRAO NAJBOLjE ODEVENU DAMU I GOSPODINA U 2018. GODINI

Aleksandra i Dejan zauzeli tron

U proteklih godinu dana imali ste prilike da čitate komentare modnog žirija koji je bez dlake na jeziku ocenjivao stajling političara, direktora ustanova, doktora, sportista, aktivista, advokata, predsednika opština, pevača… Na njihovoj meti našle su se ličnosti sa banatske javne scene, a izuzetne pohvale dobili su Vanja Udovičić, ministar sporta i omladine u Vladi Srbije i Nermina Ljubović, direktorka Sektora PKS za privredni sistem.
Ovoga puta u žiriju su bile samo dame – Jelena Milićević, šef dopisništva RTV Vojvodina, Jasmina Dologušin, direktorka Kaštela Ečka, i Anja Šoponjai, modna dizajnerka. One su deset meseci kritikovale, hvalile, savetovale, a sa čijim mišljenjem ste se slagali ili niste.
Učestvovalo je 35 kandidata, a u uži izbor po oceni žirija sa prosečnom ocenom 5, ušli su Stojanka Lekić, Aleksandra Tanasijević, Lepa Arambašić, Aleksandra Kandić, Ivana Španović, Marica Kosanović, Nermina Ljubović, Snežana Perić, Mira Basta, Sandra Banjanin, dr Sanja Đurin, dr Svjetlana Ždrale, Marija Baloš, dr Aleksandra Tabakov i dr Ružica Omaljev, zatim Kristijan Fris, Viktor Nemeš, dr Dejan Molnar, Dragoljub Bjeloglav, Budimir Jovanović, Vanja Udovičić, Predrag Stankov, Mitar Vučurević, Predrag Rađenović, Borisav Lović, Vanja Grbić i Saša Santovac. Žiri je imao zadatak da njih 27 ponovo oceni i odabere najlepše obučenu žensku i mušku osobu. Ovog puta poznati žiri je bio još oštriji, te su najviše ocene davale samo za perfektan izgled.


Jednoglasnom odlukom žirija, titulu najbolje odevena dama 2018. godine ponela je dr Aleksandra Tabakov, lekar specijalista kliničke farmakologije, prevodilac za španski i engleski jezik i volonterka NURDOR-a. Dr Svjetlana Ždrale zauzela je drugo mesto, dok je čuvena karatistkinja Snežana Perić na trećem mestu.
Laskavu titulu najlepše odevenog gospodina 2018. zaslužio je dr Dejan Molnar, docent na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Drugo mesto pripalo je Vanji Grbiću, proslavljenom odbojkašu, a na trećem se našao Predrag Stankov, direktor Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore (RPK) Srednjobanatskog upravnog okruga.
Novinarka Jelena Milićević ima najduže iskustvo u modnom žiriju. Smatra da je nezahvalno ocenjivati nečiji stil, jer se o ukusima, zapravo, ne raspravlja, mada se trudila da daje korisne savete.
– Bilo mi je interesantno da čujem reakcije čitalaca, pa i ocenjivanih ličnosti, ali posebno naglašavam da namera žirija nije bila da nekog uvredi – poručuje Jelena Milićević i zahvaljuje se listu „Zrenjanin” na ukazanom poverenju.
Jasmina Dologušin je najpre bila ocenjivana, a potom je imala prilike da se oproba u ulozi članice žirija.
– Nije bilo lako, bez obzira što je ovo sve igra. Trudila sam se da objektivno ocenjujem. Najviše ocene davala sam osobama koje, po mom mišljenju, imaju stila i koje „sijaju”, odnosno zrače pozitivnom energijom – kaže Jasmina Dologušin.
Modna dizajnerka Anja Šoponjai je izrazila zadovoljstvo što je učestvovala u modnom žiriju.
– Hvala vam što ste me pozvali u žiri, bilo mi je zadovoljstvo. Slažem se sa koleginicama da nije bilo lako ocenjivati, ali uživala sam u tome. Ipak je to moja struka. Nadam se da su moji saveti nekom pomogli – iskrena je Anja Šoponjai.
I. ISAKOV